Porsche sprevádzkuje v Lipsku najväčšiu investíciu vo svojej histórii

09.02.2014 Celý región

Lipsko/Stuttgart 9. februára (TASR) - Automobilka Porsche, dcéra Volkswagenu, začne v utorok (11. 2.) písať novú stránku svojej histórie. Informuje DPA.

Do prevádzky bude v druhom nemeckom stredisku, v Lipsku, uvedená výrobná linka, na ktorej sa bude montovať nový model renomovaného výrobcu. Z linky budú schádzať autá modelu Macan, ktorý sa označuje za malého brata úžitkovej limuzíny Cayenne. Macanov by sa malo ročne vyrobiť 50.000. Nový model je tiež metafora pre ďalší prudký rozvoj značky.

V Lipsku sa do komplexnej obnovy výrobnej kapacity investovalo 500 miliónov eur. Bola to najväčšia suma na jeden projekt v histórii automobilky. O 1500 pracovných miest sa uchádzalo veľké množstvo záujemcov.

Sortiment Porsche mal doteraz päť modelových radov: Porsche 911, Roadstar Boxster a jeho variant Cayman, sedan Panamera a SUV limuzínu Cayenne. Kým 911-tky sa montujú len v Zuffenhausene, s ďalšími modelmi je to inak. Vlani Porsche v Lipsku vyrobilo 107.000 vozidiel Cayenne a Panamera, čím sa význam nového strediska v dcére Volkswagenu výrazne zvýšil.
 
 
 

Vyberte región